«Газова проблема»꞉ мер Хмельницького пообіцяв у разі потреби подати до суду на «Укргазвидобування»

Міський голова обласного центру Олександр Симчишин та керівники двох теплопостачальних підприємств «Хмельницьктеплокомуненерго» та «Південно-Західних тепломереж» звернулися з листом до «Укргазвидобування»

679

Вони пропонують державному підприємству продавати газ теплопостачальникам без посередників. Тим паче, за слова очільника Хмельницького, ринок газу дозволяє укласти прямі договори, повідомляють у Хмельницькій міській раді.

Олександр Симчишин зазначає, що місто готове до опалювального сезону на 80%. Технічні можливості дозволяють подати тепло хоч з 1 вересня. Проте ціна на газ досі залишається невідомою для теплостачальних підприємств.

У Хмельницькому  модернізовано котельні, проведено заміну мереж більш ніж на 5 000 м , ще 1500 метрів планують  замінити до 1 вересня, проводяться пусконалагоджувальні роботи. Усі ці роботи дають змогу утримувати низький тариф і мати найменші втрати тепла в Україні.

«А тепер про ціну на газ. Наразі це величезна проблема. На минулій сесії ми зверталися із цього приводу до органів державної влади.

Сьогодні ж надіслали листи до «Укргазвидобування», що видобуває український газ, з пропозицією укласти прямі договори з теплопостачальними підприємствами міста без посередництва. Ми готові купувати український газ напряму за 4000-4500 грн за 1000 кубометрів.

Ринок газу, що введений з 20 травня 2021 року це дозволяє. А в разі відмови готуємо позов до суду і будемо вимагати зобов’язати підприємство на такий крок. Лише у такому випадку ми уникнемо підвищення тарифів та зможемо якісно увійти в опалювальний сезон» − пише Хмельницький міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у соцмережі «Фейсбук».

Також він зазначає, що таку ініціативу підтримують й інші міста. Так, у Києві, отримавши відмову від “Укргазвидобування”, позов до суду подали уже. Крім того, очільник міста зауважує, що у Хмельницькому 87-88% тарифу на тепло і гарячу воду складає вартість газу, яка до того ж може зрости. Саме тому питання купівлі газу напряму, без участі посередників, є дуже важливим.

" " " "