ГОЛОВА УКРАЇНСЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ « МРІЯ» ЮРІЙ ГУДИМЕНКО ВІДВІДАВ ХМЕЛЬНИЧЧИНУ

259

Юрій Гудименко, голова обєднання «Мрія» приїхав на Хмельниччину. Тут він зустрівся з головою Хмельницької обласної ради Віолетою Лабазюк. Команда «Мрії» опікується ветеранами, родинами загиблих та зниклих безвісти. Це великий пласт роботи, який не зменшується, адже щоразу ворог калічить мирне населення та завдає удари по бойових позиціях.

На Хмельниччині офіційно через війну вважають зниклими безвісти 62 людини. В обласній раді з родинами тримають зв’язок, проте країна-терорист не поспішає йти назустріч нашим дипломатам.

За результатами обговорень між Хмельницькою обласною радою та фондом «Мрія» був підписаний меморандум про співпрацю і партнерство.

Місцеве самоврядування та волонтери разом здатні вирішити багато питань ветеранів, військових та цивільних, котрі втікають від війни.

Ще одна ініціатива від Юрія Гудименка – встановлення спеціального прапора як знак нагадування про військовополонених на адмінбудівлях. Таку ідею волонтер привіз з-за кордону, де перебував на лікуванні.

Допомагати закривати потреби військових у «Мрії» позпочали з перших днів існування об’єднання. Тому тут цікавий будь-який волонтерський досвід. Саме тому у Кам’янець-Подільському представники «Мрії» зустрілись із тамтешніми громадськими організаціями та волонтерами. Обговорили нові правила ввезення гуманітарки.

В медичних закладах Хмельницького – чимало військових із різними ступенями поранення. Адаптивні костюми, білизну та засоби гігієни – це те що волонтер передали захисникам разом із побажаннями швидкого одужання.

Юрій Гудименко після важкого поранення та реабілітації написав книгу «Історії та війни». Презентація видання відбулась у Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії. Тексти з 2014 року подані з гумором, каже Юрій. Він шукав цікаву подачу історичних фактів. Гуманітарій який став сапером – подібну трансформацію переживає більшість тих, хто тепер на передовій.

10 тисяч  тисяч примірників книги уже розійшлися по Україні. Підготовка видання тривала більше 4 місяців. Сам автор каже, видання популярне навіть в окопах – захисники просять аудіоверсію. Юрій Гудименко уже над ним працює.

" " " "