ХМЕЛЬНИЧЧИНА – БАР’ЄРНА?!

92

Заклади без пандусів, високі східці та пороги в дверях. Область визнали антилідером у безбар’єрності. Перевіряли медичні та освітні заклади, спорткомплекси, укриття та автовокзали. Тож чому область у антилідерах?

З обережністю, поранений військовослужбовець Дмитро спускається у підземний перехід. Та каже, на милицях набагато простіше аніж на візку, адже попри наявність пандусів піднятися або спуститися- нереально. Ба більше, частина закладів, супермаркети, і навіть аптеки не підлаштовані для людей з вадами ніг.

Кінцівку захисник втратив на межі Донецької та Харківської областей, під час атаки росіян. Перший прильот у їх окоп і ногу Дмитро вже не відчував.

Численні травми спини, живота, пошкоджені м’язи, Дмитро лікував у Дніпрі, далі – Хмельницький. І, за його словами, саме завдяки хмельницьким хірургам, він може ходити, а не пересуватися на візку.

Документально є, а практично – немає. Саме через те, що за документами пандуси облаштовані, а насправді ні Хмельниччина і отримала антилідерство, переконує головна архітекторка області.

Те що проблеми у бар’єрності для людей з інвалідністю є, відділ містобудування не заперечує. Кажуть, будуть повторно перевіряти усі об’єкти, ліцензії та дозволи, та виправляти проблему, аби люди на візках та милицях не відчували себе особливими.

" " " "