Хмельниччина увійшла до зеленої зони: які правила карантину зміняться для містян

Кожні 7 днів в Україні будуть публікувати карту епідеміологічних зон

4579

Щотижня в Україні будуть змінювати списки епідеміологічних зон, що дозволить послаблювати  або посилювати карантин в залежності від динаміки інфікованих у кожному регіоні.

31 липня Кабмін прийняв рішення поділити Україну на 4 зони, залежно від епідеміологічної ситуації. У кожній з цих зон будуть внесені різні карантинні обмеження.

Хмельницька область належить до зеленої зони. У цій зоні дозволяється:

  • Знаходитися у громадських будівлях та транспорті в масках або респіраторах;
  • Проведення масових заходів не більше 1 людини на 5 квадратних метрів;
  • Робота кінотеатрів, з умовою заповнення їх на 50%;
  • Перевезення пасажирів виключно в межах сидячих місць.

До червоної зони увійшли: Луцьк, Тернопіль та Кіцманський район Чернівецької області. Жителям червоної зони забороняється робота громадського транспорту, відвідування закладів освіти та діяльність ТРЦ (кафе та ресторанів).

Нагадуємо, що відтепер в Україні будуть вимірювати 2 показники: приріст хворих за останні 14 днів та відсоток хворих у країні за останні 14 днів у порівнянні з минулими 14 днями, якщо він буде більше 30%.

Україну ділитимуть за 4 критеріями на зелену, жовту,  помаранчеву й червону зони – і для перетину меж “червоної” і “зеленої” зони будуть встановлені відповідні пости на кордонах адміністративно-територіальних одиниць.

Щотижня, враховуючи вищезгадані показники, в МОЗ будуть складати аналогійний список перелік країн червоної та зеленої зони, щоб спрогнозувати для українців можливість перетину кордону. Якщо країна, в яку ви хочете поїхати, буде належати до червоної зони, то перетин кордону буде неможливий.

" " " "