ІНОЗЕМНА ДОПОМОГА ГРОМАДАМ ОБЛАСТІ

478

В область продовжує надходити іноземна допомога.  З початку повномасштабного вторгнення росії партнери з-за кордону надають допомогу. Хмельниччина уже прийняла понад сто п’ятдесят тисяч тимчасово переміщених осіб зі всієї країни. Хоча вже частина повернулася до дому, багато залишилося. Для комфорту переселенців  було передано кільком громадам необхідне обладнання для побуту.

З 24-го лютого Новоушицька громада в себе прийняла близько трьох тисяч тимчасово переміщених осіб. Голова громади каже, частина поїхала, проте люди прибувають із інших гарячих точок.

Сьогодні на Новоушицьку та ще кілька громад краю міжнародні партнери передали пральні та сушильні машинки. Загалом вісімдесят одиниць.

Голови громад переконують, ця підтримка з боку міжнародної організації міграції дозволить покращити умови перебування. Зі свого боку не втомлюються допомагати і ЗСУ і містам які страждають від російських обстрілів.

Також в області почали розробляти електронну карту потреб громад. Вона в першу чергу слугуватиме для іноземних партнерів там можна буде побачити куди і яка допомога потрібно.

Запрацює інновація вже через кілька днів, наразі вона у розробці спеціалістів.

" " " "