Інвестори «Цивільжитлобуду» утворили затор в серці обласного центру. Підсумки тижня .

907

У Хмельницькому – черговий будівельний скандал. Цього тижня він сколихнув усіх городян, адже його намагалися вирішити шляхом перекриття дороги. Інвестори «Цивільжитлобуду» утворили затор в самісінькому серці обласного центру. Люди перекрили вулицю Кам’янецьку, аби звернути увагу влади та правоохоронних органів. Кажуть, понад десятиліття чекають осель, за які заплатили. Переконують, їх хочуть кинути, адже контору-забудовника уже роблять банкротом, а до здачі будинку в експлуатацію ще як до неба. До слова, проблеми із цим забудовником у Хмельницькому виникають не вперше. На жаль, впливу на ситуацію влада міста не має. Там кажуть, це – звичайний цивільно-правовий спір, вирішити котрий можна лише в судовому порядку.

Пан Олександр – один із тих, хто свого часу повірив конторі-забудовнику. Каже, хотів придбати житло для внучки. А, в результаті, викинув гроші на вітер.

Обіцяного чоловік чекає сім довгих років. А, от, його колега по нещастю пані Оксана – більше десяти.

Люди кажуть, обіцяного чекали б напевно іще. Якби не дізналися – контора-забудовник – на стадії банкротства. А забудовниця з родиною уже вкладають у нову фірму. Переконують, їх хочуть кинути.

На нову будівельну організацію гроші є, а на добудову будинку немає, обурюються інвестори. Переконують, його готовність сьогодні – практично нульова.

Зважаючи на те, що контора банкрутує чи буде дім – наразі питання, кажуть люди. Не приховують, бояться, що заплативши сотні тисяч за житло, так і залишаться при власних інтересах. Забудовниця натомість переконує, такого не трапиться – зараз ,каже, робить усе, аби виправити ситуацію.

Ймовірності створення нової будівельної організації панянка, щоправда, не відкидає. Переконує, кожен в праві вкладати кошти й робити бізнес.

Коли ж здасть будинок в експлуатацію жінка, на жаль, не уточнює. Каже, в тому, що він недобудований – винні люди.

Люди ж натомість переконують, свої зобов’язання перед конторою виконали – кошти сплатили, а, от, куди вони ділись – питання. У першу чергу, до правоохоронців.

І додають – до правоохоронців поки не зверталися. А от до влади міста з проханням допомогти ходили не раз. Переконують, реакції так і не дочекалися. Навіть на перекриття ніхто не приїхав. Чому? Посадовці пояснюють дуже просто.

Заступник міського голови не приховує – «Цивільжитлобуд» і дійсно – забудовник з проблемним стажем.

Для того, аби не потрапляти на гачок таким горе-забудовникам заступник мера радить звертатись в міськвиконком до, а не після інвестування коштів.

" " " "