П’яним водіям – дорога у Скаржинці . Підсумки тижня .

2522

П’яним за кермом – дорога у Скаржинці.  У Хмельницькому освідувати кермувальника на стан алкогольного сп’яніння можна тільки у психіатричній лікарні. Ще донедавна водія, який відмовлявся «подути у драгер» на місці зупинки, але хотів це зробити у медичному закладі, патрульні поліцейські везли на колишню вулицю Ватутіна. Нині наркологічний диспансер перебрався у Скаржинці Ярмолинецького району, а відповідно і кабінет, де освідували кермувальників «під мухою». Тож, доправляти ймовірного порушника до медичного закладу, бідкаються копи, стало значно важче. На це витрачається більше часу та пального, адже з найвіддаленішого куточка міста до психіатричної лікарні приходиться їхати добрих 30-ть кілометрів. Аби кабінет освідування знову повернувся у Хмельницький, патрульні поліцейські написали звернення до міського голови та губернатора краю.

Денний стаціонар, бухгалтерія та склад метадону. Це все, що залишилося від наркологічного диспансеру на колишній вулиці Ватутіна. Ліжка та кабінет, де освідували водіїв та стан алкогольного сп’яніння, отримали нову прописку.

Тепер з Хмельницького наркологічний диспансер переїхав у Скаржинці Ярмолинецького району. Такий переїзд, запевняють у департаменті охорони здоров’я, – загальноукраїнська практика, більше того, у психіатричній лікарні умови будуть кращі, аніж на колишній Ватутіна.

Денний стаціонар, бухгалтерія та склад метадону у наркодиспансері залишатимуться ще недовго. Працівників закладу вже попросили з речами на вихід, тож незабаром приміщення повністю звільнять.

Приміщення диспансеру, запевняють у департаменті охорони здоров’я, займе новий корпус обласної лікарні, втім, подейкують, – тут пропишеться приватна клініка.

Переїзд наркологічного диспансеру у Скаржинці кісткою у горлі став хмельницьким патрульним. Ще донедавна, скаржаться копи, водія, який відмовлявся «подути у драгер» на місці зупинки, але хотів це зробити у медичному закладі, вони везли на колишню вулицю Ватутіна.

Тож тепер, бідкаються копи, доправляти водія до медичного закладу, стало значно важче. А ось у психіатричній лікарні, переконані, проблеми ніякої немає.

З найвіддаленішого куточка міста, скаржаться копи, до психіатричної лікарні приходиться їхати добрих 30-ть кілометрів. А на це, переконують, витрачається більше часу та пального.

Аби кабінет освідування знову повернули у Хмельницький, патрульні поліцейські навіть написали звернення до міського голови. Олександр Симчишин пообіцяв допомогти, тож зараз розглядають варіанти.

А ще за кошти міського бюджету для патрульних поліцейських закуплять прилад, яким можна освідувати водія на стан наркотичного сп’яніння. Досі спеціального обладнання у хмельницьких копів не було.

І спеціальний прилад, як і кабінет освідування у самому місті, патрульні зможуть отримати аж наступного року. Тож, поки що стан алкогольного сп’яніння у водіїв визначатимуть у Скаржинцях, а стан наркотичного сп’яніння взагалі не визначатимуть.

" " " "