Місто у місті꞉ у Хмельницькому для дітей провели «Місто Професій»

Для наймолодших хмельничан провели цікавий та та змістовний захід

614

Велелюдно було вчора, 4 вересня, у сквері ім. Т. Г. Шевченка. Діти разом із батьками завітали у сквер аби  відвідати цікавий захід та ознайомитися із різноманітними професіями. Адже у сквері розгорнулося Місто Професій, повідомляють у Хмельницькій міській раді.

Дітей ознайомили з понад 70 різними професіями, які представляли державні структури та бізнес. Кожній диині видавали паспорт, який також слугував і «трудовою книжкою», в якій згодом представник професії робив запис, що дитина  освоїла певний фах. Професіонали своєї справи проводили для дітей  майстер−класи та розповідали про особливості кожної професії. Після цього діти могли влаштуватися на «роботу» та більш детально ознайомитися із уподобаною професією. Для батьків була чудова нагода  поспілкуватися з представниками компаній та дізнатися про них більше інформації.

«Місто Професій»  тривало упродовж трьох годин. Дітям представили професії будівельників, рятівників, поліцейських, прикордонників, лікарів, криміналістів, перекладачів, дизайнерів, водіїв, юристів, електромеханіків, ковалів, циркових артистів та багато інших.

Дітям  дуже сподобалося  імпровізоване містечко, яке для них облаштували військовослужбовці Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Тут діти  могли не лише ознайомитися із особливостями професії прикордонника, а й побачити спеціальну прикордонну техніку, обладнання, екіпіровку та спеціальні засоби фізичного впливу. Також у дітей була чудова можливість побувати у ролі прикордонних нарядів, водіїв, криміналістів, звꞌязківців.

 Крім того, професії представляли  заклади вищої освіти та ВПУ міста, сімейні амбулаторії, комунальні та інші підприємства, Національна патрульна поліція. Також з дітьми познайомилися працівники «Екобуса», які вчили берегти довкілля та сортувати сміття.

Головна мета проєкту, за словами його ідеолога Тетяни Люльки, формування нації свідомого вибору. Адже діти мають можливості  побачити особливості дорослого світу. Дуже важливо , щоб у майбутньому дитина обрала саме те, що їй подобається, адже тоді вона виконуватиме якісно свою роботу.

 

" " " "