У Хмельницькому відстоювали права тварин, долучившись до Всеукраїнського маршу

Всеукраїнський марш за права тварин відбувся одночасно у 30 містах України та навіть в Антарктиді, на українській полярній станції

458

Ініціатори заходу громадська спільнота «UAnimals» намагаються, таким чином, привернути увагу  до проблеми захисту тварин, а також припинити жорстоке поводження з ними. Основні вимоги учасників маршу полягають в тому, щоб добитися на законодавчому рівні заборони цирків з тваринами, контактних зоопарків та дельфінарії, хутрових ферм та притравочних станцій. Крім того, учасники заходу виступають за створення зоополіції та закликають кожного відмовитися від жорстоких розваг з тваринами, наголошують на проблемі і потребі їх захисту, повідомляє Суспільне.

Найпершими до Маршу долучилися учасники з Антарктиди. Українські полярники з станції «Академік Вернадський» також виступили за  збереження довкілля та закликали усіх до гуманного поводження з тваринами.

Хмельницький став одним із 30 міст, які стали учасниками Всеукраїнського маршу за права тварин.  В заході взяла участь майже сотня хмельничан. За словами організаторів, цьогоріч  до Маршу долучилися і нові громади꞉ Красилів та Ярмолинці. Ходу хмельничани почали з  майдану Незалежності. Звідти вони пройшли до кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка. Поряд з окремими господарями гордо крокували і деякі домашні улюбленці.

" " " "