МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ МАТИМЕ ПРОДОВЖЕННЯ

185

Спочатку зустріч керівництва області із американською делегацією була запланована у Хмельницькій обласній раді за круглим столом. Проте війна внесла свої корективи. Повітряна тривога змусила дві сторони спілкуватися у відповідності до українських реалій.

Хороші партнерські відносини із Хмельницькою обласною радою та штатом Юта розпочалися минулого року. Віолета Лабазюк тоді з робочою поїздкою відвідала Сполучені Штати Америки. А вже на весні цього року група тамтешніх чиновників,  представників благодійних фондів, бізнесменів та інших багатьох напрямків побували в Україні та зокрема і на Хмельниччині.

За останніх два тижні Хмельниччина майже щодня піддавалася російським обстрілам. Окупанти атакували нашу області  іранськими дронами. За словами Сергія Тюріна повітряним силам вдається боротися із навалою атак, але і багато пошкоджень.

Приїзд американців в першу чергу був спрямований на підтримку та посилення оборонно-торговельних відносин. Перед Хмельницьким делегація відвідала українську столицю.

Адам Новіцький із Польщі, який також є членом делегації каже, Україна зараз захищає всю Європу і втому числі його країну від агресивної росії.

Учасники делегації пригадують перші дні та тижні повномасштабного російського вторгнення в Україну. Вони кажуть були шоковані цими діями з боку росії, але український народ продемонстрував свою міць, віру в перемогу та прагнення жити у вільній країні. І демонструє це дотепер.

Попри всі виклики сьогодення, які спричинила повномасштабна російська війна Хмельниччина та Україна продовжує жити та навіть розвиватися. Більша частина ресурсів спрямована на нашу перемогу.

Учасники делегації задекларували свої наміри у подальшій підтримці України. Мова йде, як про оборонну так і про гуманітарну складову.

" " " "