ОСВІТЯНКА – КОМАНДИРКА

361

Валентина Ніжнік шкільну парту змінила на військове обмундирування. Після закінчення педагогічного ВУЗу викладала англійську мову в одній із шкіл колишнього Славутського району. Після народження дітей подружжя переїжджає до Хмельницького і постає питання про подальше працевлаштування. Брат, котрий проходить службу в одній із  частин Нацгвардії запропонував спробувати військову професію.

У військову частину Валентина Ніжнік прийшла солдатом. З часом дослужилася до звання молодшого сержанта. Зараз Валентина командир відділення. У її підпорядкуванні 5 військовослужбовців.

Валентина Ніжнік відповідає за дисципліну військових і навчання в цілому. Каже,- педагогічний досвід став у нагоді і у військовій справі.

Валентина Ніжнік на власному досвіді доводить, що керівництво відділенням бойового підрозділу добре вдається і жінкам –всупереч можливим стереотипам. І гарний приклад для наслідування для двох синів.

Валентина – одна з небагатьох жінок, що служать в бойових підрозділах. У її військовій частині жінок-командирів всього двоє. Але справляються із завданнями не гірше за чоловіків.  Вдома Валентина Ніжнік в першу чергу мама і дружина.

Військова справа стала для Валентини Ніжнік справою життя. Впевнена, що на цій нелегкій, але важливій дорозі всерйоз і надовго.

" " " "