ПОСІВНА 2023

395

І так метр за метром, поле за полем. Вже більше тижня на Хмельниччині у полях працює техніка. Наразі аграрії підживлюють грунт та сіють ранні зернові культури аби  насіння отримало якомога більше вологи.

У південній частині Хмельниччини господарники розпочали роботи дещо раніше. Вже посіяли горох та деякі ярі зернові, зараз триває підготовка до культур іншої групи.

Аграрії скаржаться на малу кількість вологи в грунті. Зими як такої не було, мова йде про низьку кількість опадів,тому за словами спеціалістів Групи компаній «VITAGRO», потрібно працювати щоденно аби встигнути посіяти насінину у вологу землю.

Цього та минулого року агропідприємства зіштовхнулися з високою ціною на мінеральні добрива. Тому кажуть, будуть переходити на інші культури, які не так потребують тієї ж селітри. Менш затратні та більш рентабельні. Подумують і про вирощування городини. Раніше це була прерогатива південних областей країни-зараз же частина полів або непридатна для робіт або ж окупована.

Кілька днів тому країна терористка погодилася продовжити роботу коридорів зернової ініціативи. Щоправда тільки на 60-т днів. Тому вже зараз потрібно буде думати над запасними шляхами експорту національного багатства за кордон.

" " " "