«РОЗУМНІ РУКИ»

279

23 професійно-технічних заклади  Хмельниччини розпочали прийом студентів. Цього року  здавати ЗНО не потрібно. Випускників дев’ятих та одинадцятих класів обирають за результатами співбесіди або вступних іспитів, якщо того вимагає спеціальність. Найчастіше беруть до уваги рейтинг балу шкільного свідоцтва. В заклади профтехосвіти він значно нижчий ніж потрібно для вступу до ВУЗу.

Перших учнів зустрічають у Хмельницькому вищому професійному училищі  №11. Цього року  очікують на  дві сотні учнів. Це державне і регіональне замовлення. Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, електрик – найбільш популярна у закладі професія серед хлопців.

Навчання тут безкоштовне, є гуртожиток, а за умови високих оцінок можна розраховувати на стипендію.

Цього року вступити до закладів профтехосвіти стало ще простіше,- без екзаменів та співбесід. Достатньо написати заяву, надати медичну довідку ,копії паспорта та індетифікаційний код.

Вступати у профтехзаклади можуть як випускники дев’ятих – одинадцятих класів так і старші за віком. Вступна кампанія триватиме до 1 вересня. У разі недобору учнів її можуть продовжити ще на місяць.

" " " "