РЯТУВАЛЬНА АБЕТКА

306

Мова закріплює історичні події та настрої. Більше ніж як півроку під час активної фази війни у своїй лексиці українці вживають слова, що часто чують звідусіль. Тому у навчально-методичному центрі цивільного захисту Хмельницької області педагоги розробили рятувальну абетку. За допомогою такого посібника маленьким чомучкам можна просто пояснити що таке вибух або тероризм.

Створювали абетку протягом року. Педагоги консультувались із багатьма фахівцями, як от з інспекторами, піротехніками чи хіміками. Також, посібник відповідає нормам НУШ. До початку вторгнення зміст був геть іншим. Після 24го лютого половину значень замінили на актуальні терміни.

Дітям завжди кортить знати відповіді на усі питання або відчути на дотик, тож посібник наповнений ілюстраціями. Саме через зображення діти матимуть уявлення, приміром, про ядерну зброю, хімічні елементи, природні чи техногенні явища.

Посібник доступний як у паперовому, так і в електронному варіанті. Його можна завантажити безкоштовно. Тож абетку можна почитати будь-де та будь-коли. А ще, скоро педагоги центру розроблятимуть адаптовану версію абетки – зі шрифтом Брайля для дітей з особливими освітніми потребами.

" " " "