СЛОВО ЯК ЗБРОЯ

268

Другий рік журналістська спільнота відзначає професійне свято в умовах війни. Стриманіше, відповідальніше, виваженіше. Війна змінила теми шпальт газет, телерадіоефірів і відношення до щоденної журналістської роботи.

У сесійній залі обласної ради – журналісти провідних засобів масової інформації області, газетярі, телевізійники, представники інтернет-видань. Вшановують пам’ять колег і усіх полеглих у війні хвилиною мовчання. Багато журналістів слово і перо змінили на справжню зброю і стали на захист держави. Хтось займається волонтерською діяльністю та щоденно знаходиться на передовій інформаційного фронту.

Під час урочистостей нагородили переможців 12 тої за ліком обласної премії імені Дмитра Прилюка за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики. Цього року премію розділили журналістка Алла Гуменюк за цикл публікацій у Ярмолинецькому тижневику «Вперед» та журналіст Андрій Заєць із Кам’янця-Подільського за телепроєкт «Україна 22: Щоденники війни».

Подяки Хмельницької обласної ради за протистояння ворожій пропаганді та з нагоди професійного свята отримали 3 десятки журналістів. Серед них і наші колеги з телеканалу Тв7+. Богдан Шемчук  –  ведучий прямих етерів. Щодня розповідає про актуальні події області й країни. Каже, чекає тієї миті коли повідомить головну подію.

Анна Омелянчук у телевізійній журналістиці понад два роки. Каже, повномасштабне вторгнення змінило її ставлення до професії.

Журналістика під час війни це – потужна інформаційна зброя. Пліч-о-пліч з усім українським народом стоятимемо разом до спільної, великої перемоги.

" " " "