«СПІВДІЯ НОУТ»: 5000 НОУТБУКІВ УКРАЇНЦЯМ

280

47 ноутбуків у рамках Проєкту «СпівДія Ноут» безкоштовно отримали Лиманська загальноосвітня школа №2 Донецької та Піско-радьківська школа Харківської областей. Гаджети передали у Хмельницькому директорам шкіл, котрі після окупації переїхали на Хмельниччину. Національний Проєкт «СпівДія Ноут» стартував у грудні минулого року. В межах цієї ініціативи освітні заклади та неприбуткові організації мали шанс отримати 5000 сучасних ноутбуків.

Марина Надворна тимчасово виконує обов’язки директорки Лиманської загальноосвітньої школи №2. Зараз проживає у селищі міського типу Дунаївці. Дистанційно викладає своїм учням українську мову.

Сьогодні приїхала до Хмельницького, щоб забрати 27 ноутбуків.

Кому саме дістануться новенькі гаджети з ліцензійним програмуванням – радилися із педагогічним колективом.

Людмила Русанова — директорка Піско – радьківської школи Ізюмського району  Харківської області. Розповідає – до окупації у школі навчалося 208 учнів, нині 50. Більша частина виїхали в різні куточки України та за кордоном.

На даний час у селі залишилося 77 дітей. Вони продовжують навчатися дистанційно. Тому ноутбуки вкрай потрібні, – каже директорка.

Національний проєкт «СпівДія Ноут» розпочався у грудні минулого року за співпраці міжнародних донорів, бізнесу, українських волонтерів. Всього подали 4274 заявок на понад 50 тис. ноутбуків. Шляхом конкурсного відбору безплатно нададуть 5 тисяч. ноутбуків.

Наразі на інтернет – ресурсі «Співдія:ноут» заявок більше не приймають. Перші партії ноутбуків переможців конкурсу уже надходять в регіони , крім тимчасово окупованих.

" " " "