СПІВПРАЦЯ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ

348

Голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк перебуває з робочою поїздкою у штаті Юта Сполучених штатів Америки. Візит відбувся на запрошення американської благодійної організації Август Мішен. Головне завдання – напрацювати шляхи співпраці гуманітарної допомоги для Хмельниччини в умовах війни. У насиченому графіку – цілий ряд важливих зустрічей. Зокрема Віолета Лабазюк відвідала гуманітарний штаб, який знаходиться у Солт лейк сіті і офіс Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів. Серед знакових подій – зустріч із віце-губернаторкою штата Юта Дейдре Хендерсон.

Август Мішен – це група волонтерів, яка вже півроку долучається до підтримки вимушених переселенців, котрі перебувають на Хмельниччині. У рамках співпраці до гуманітарного штабу Хмельницької обласної ради вже надійшла велика кількість гуманітарних вантажів. Світ продовжує підтримувати Україну. Тож, користуючись нагодою, Віолета Лабазюк подякувала міжнародним партнерам від усіх жителів Хмельниччини.

Емоційною видалася зустріч з українськими студентами в університеті Долини Юта. Ліна Варінова родом із Деражні. Дівчина каже- неважливо в якому куточку світу ти знаходишся, якщо в твоєму серці Україна. Разом із іншими студентами купують дрони для ЗСУ. А знання і набутий досвід цих молодих людей стануть у нагоді для відбудови України після перемоги. Під час візиту домовилися про співпрацю між двома університетами – найбільшому вищому навчальному закладі штату – університету долини Юта та Хмельницьким університетом управління і права. Студенти останнього матимуть змогу відточувати свої знання і практику у США. Щодо візиту то він триватиме протягом тижня. Попереду у голови обласної ради Віолети Лабазюк  заплановано ще ряд  важливих  зустрічей з реалізації спільних проектів, спрямованих, в першу чергу, на підтримку України та Хмельниччини. Разом до перемоги!

" " " "