ТРИ МАТЧІ – ТРИ РЕЗУЛЬТАТИ

235

Наче й не було перерви у півтора роки. Хмельницьке Поділля виходить на стадіон Рух в Івано-Франківську у складі, прізвища з якого доволі знайомі. Веремієнко, Цибульник, Костенко, Карпенко, Каверін – цих людей хмельницькі фани пам’ятають ще із сезону 2021/22. До повномасштабного вторгнення рашистів та команда була у верхній частині турнірної таблиці. Але той чемпіонат так і не дограли. Тепер нова історія. І її хмельничани у першому матчі намагалися почати надактивно. Правда – поки бігали в атаку – пропустили випад Прикарпаття. Дуже картинне падіння у штрафному майданчику – і арбітр вирішує, що контакт, який призвів до цього приземлення на газон, заслуговує на пенальті. Вирок виконує капітан франківців Роман Барчук. Його неідеальний постріл тягне воротар хмельничан Антон Задерейко. Та на добиванні першим гравець Прикарпаття, який, ймовірно, забіг у штрафний майданчик ще до удару. Але судді розводять руками – ВАРу нема, гол зарахований, господарі попереду і вітають Андрія Хому.

Це лише 8-а хвилина, тож у Поділля – достатньо часу, аби цифри на табло змінити. І стається це в середині першого тайму. Після подачі з лівого флангу нове ім’я у складі хмельницької команди – Станіслав Василенко – фактично вигризає м’яч у боротьбі із захисником і переправляє його у ворота. 1-1, і відчувається бажання гостей не обмежитися одним набраним очком у стартовій грі. В другому таймі у хмельничан – перевага у контролі м’яча, більше загострень біля чужих воріт. Але – без забитого голу. Тож Поділля розпочинає новий сезон у першій лізі з нічиєї.

Першим із представників Хмельниччини грав волочиський Агробізнес. Він, як і Поділля, минулий сезон пропустив, але зберіг місце в першій лізі завдяки лояльності ПФЛ. Бучанський район Київщини – саме цю географічну мітку на карті представляє команда Нива з Бузової. Дебютант першої ліги проти команди, яка кілька років тому грала в півфіналі Кубку України. І новачок розпочав цю гру неймовірним голом – Данило Книш виконав удар без шансів для воротаря Агробізнеса Андрія Поповича. Але, як і в матчі в Івано-Франківську, гості зуміли відігратися ще в першому таймі. Після обрізки суперників волочиські футболісти перехопили м’яч і вивели на ідеальну позицію Віталія Равлика. Той не схибив, і на перерву команди пішли за нічиєї. А в другому таймі Нива забила ще раз – Руслан Паламар, аксакал українського футболу, виконав щось в стилі Роналдінью. Це – якщо ви пам’ятаєте гол бразильця у ворота Челсі у 2004 році. А якщо не пам’ятаєте – то дивіться ще раз на гол Паламаря.

Понад 30 хвилин ігрового часу – і намагання Агробізнеса відігратися. Моментів вистачало. Правда, і Нива могла цв’яшок забити третім голом. Але все закінчилось перемогою господарів з рахунком 2-1.

А першу цеглину, тобто – перемогу для команд з Хмельниччини забезпечив Епіцентр. Клуб, який прописався у Дунаївцях, а домашні матчі має проводити у Кам’янець-Подільському грав в Ужгороді проти харківського Металіста. Харків’яни за підсумками минулого сезону вилетіли з елітного українського дивізіону. Тож прагнули продемонструвати бажання з першого туру повернутися туди, де й грошей більше, перспективи кращі та й не так давно задекларовані ідеї можна було б втілити. Мова про єврокубки. Але, схоже, вони розтанули у темряві на трасі Чугуїв – Мартове. Повернемось до Епіцентру. Команда з нашої області мінімально перемогла. На 68-ій хвилині відзначився Сергій Стень, а далі гості поставили цементно-бетонний автобус і здобули три очки. Після першого туру дунаєвецький клуб вмостився на другому місці, хоча весь чемпіонат ще попереду.

Тож після стартового туру першої ліги маємо таку картину для клубів з Хмельниччини: поразка, нічия і перемога. Далі на команди чекають поєдинки кваліфікаційного етапу Кубку України, а потім – другий тур чемпіонату.

" " " "