У ПОПИТІ ТЕПЛІ РЕЧІ

313

Так хмельничани підтримують переселенців котрі втратили домівку через війну. Пані Галина нещодавно переїхала до Хмельницького. До цього жила у Новій Каховці. Жінка каже, з міста виїхало багато людей. В цілому залишилися лише літні люди, молоді немає.

Пана Василя із Херсона ми зустріли коли той обирав собі светр. Коли їхали з дому, а це поблизу відомої Чорнобаївки  із собою взяли лише найнеобхідніше. Не думали, що війна затягнеться так на довго.

Сюди переїхали до родичів. Його будинок, розбомбили, гараж розікрали орки, забрали і човен. Чоловік додає, чекає гарних новин не від наших військових. Останні сповіщення радують.

З початку війни та великим напливом переселенців до нашої області  за ініціативи голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк був створений штаб гуманітарної допомоги. За цей період сюди звернулися більше сорока тисяч людей.

У штабі кажуть, допомога сюди йде як від іноземних організацій так і від місцевих.

Гуманітарний штаб в театрі Старицького працює тричі на тиждень. Понеділок, середа, п’ятниця. Саме в ці дні тут приймають та видають речі, тим, хто цього потребує.

" " " "