ВРЯТУВАТИ ЛЮДЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

196

Вдвічі важче втекти від війни коли є потреба в особливому піклуванні. Саме з такою проблемою зіткнулася родина Піддубняків. Адже, з інвалідними візками невістку та сина пані Раїси для проживання ніхто не хотів брати.

Прихисток у Хмельницькому знайшли завдяки благодійному фонду Карітас Хмельницький. Ось уже 20 років пані Олена, пересувається лише за допомогою візка. А її чоловік три рази на тиждень, як і більшість тут проживаючих, потребує гемодіаліз. Найбільше жінку вразила послуга соціальне таксі яке швидко доправляє хворих у потрібне місце.

Для 23- ох людей, щодня, у шелтер волонтери благодійного фонду привозять гарячі обіди. Пані Раїса показує один із таких.

Окрім харчування волонтери постійно підтримують осіб з інвалідністю, аби вимушені переселенці почували себе як вдома. Зараз волонтери також підготовлюють людей до зими.

В рамках проекту «Реагування на надзвичайні ситуації в наслідок бойових дій в Україні» волонтери карітасу допомогли та продовжують допомагати понад трьом сотням людей з обмеженими потребами. Кажуть, підтримка буде надходити доти, доки у цьому буде потреба.

" " " "