У ВПУ № 4 відкрили 3 меморіальні дошки

1038

Ти живий поки тебе пам’ятають. 4 вересня на фасаді Хмельницького Вищого професійного училища відкрили три меморіальні дошки. На них – колишні випускники навчального закладу. Вони трагічно загинули під час служби в АТО.  Вже п’ятий рік Україна невпинно втрачає своїх дітей. І пам’яток місцевим героям стає дедалі більше.

Три меморіальні дошки присвячені нашим героям з’явилися у Хмельницькому.  Їх розмістили на фасаді Вищого професійного училища №4. Там, власне, і навчалися хлопці. Провівши лише три роки, назавжди залишилися у пам’яті педагогічного колективу.  На відкриття зібралися усі небайдужі до загальнонаціональної біди. Війна прийшла майже у кожну родину і залишила болючий слід. Тому хвилина мовчання далася так важко кожному присутньому.

Микола Грабарчук з села Печеськи, Красилівського району. Він трагічно загинув на бойовій позиції у Луганській області ще 2017 року. Був нагороджений орденом «За мужність», щоправда посмертно. Руслан Ліщук, його серце зупинилося у Львівському шпиталі від отриманих поранень. Він під час розвідки потрапив у засідку, де від вибуху гранати отримав важкі поранення. У 2016 році йому було присвоєно звання почесного громадянина міста Хмельницького. Дмитро Миколайчук  – наймолодший серед них. Він був стрільцем у Херсонському окремому батальйоні.  24 січня 2015 року загинув біля міста Маріуполь.

" " " "