Спецрепортаж . У Волочиському районі відкрили нові приміщення дитячих садочків

1585

Такими були умови в дитячому садочку «Дзвіночок», що у селі ПопІвці Волочиського району. Менше року будівельних робіт – і заклад отримав просторе приміщення. Звести нові стіни та дах вдалося спільними зусиллями народного депутата України Сергія Лабазюка та місцевої влади. Зокрема за сприяння нардепа на добудову спрямували 750 000 субвенційних коштів. Спальня, ігрова зона та спортивна кімната – це все тепер у розпорядженні 17-ти дошкільнят, серед яких і п’ятирічний Назар.

Фінансували обнову і з бюджету сільської ради. Так, у 2018 році на ДНЗ виділили 300 000 гривень. За словами голови Волочиської райдержадмністрації Володимира Сергійчука, було чимало вагань щодо збільшення площі ДНЗ, однак спільними зусиллями вдалося здійснити задумане.

Попри закиди скептиків щодо вимирання українського села, Попівці доводять протилежне, зазначає Сергій Лабазюк. Тут з року в рік народжуються діти, які в майбутньому, як і їх батьки тепер, будуть працювати на розбудову рідного краю.

З нагоди свята Поповецькій ЗОШ та ДНЗ Сергій Лабазюк вручив сертифікат на придбання музичної апаратури.

У сусідній Писарівці 3-ого вересня теж відкривали новий дитсадок. Тепер 54  вихованці ДНЗ будуть відвідувати сучасний заклад з комфортними умовами.

Щоправда тут, на відміну від ПопІвців, нові стіни не зводили. Натомість –  відновлювали те, що вже мають.

На реконструкцію занедбаного приміщення виділили близько 2 мільйони 100 тисяч гривень, з них – 663 тисячі з державної казни за сприяння Сергія Лабазюка. Ці кошти спрямували на реконструкцію котельні та теплової мережі закладу, а також на утеплення фасаду будівлі. Також за фінансового сприяння благодійного фонду «Ми поруч» на території закладу з’явився сучасний спортивний майданчик, аби діти мали необхідні умови для всебічного розвитку.

Долучилися до реконструкції будівлі і Війтовецька селищна рада, з бюджету якої було виділено більше одного мільйона гривень. Війтовецький селищний голова Ігор Степанюк зазначає, ідея реконструювати приміщення виникла ще до об’єднання. Тоді ж почали перші роботи, а вже після утворення ОТГ за проект взялися з новими силами.

Батьки новому навчальному закладу на спортивному майданчику радіють не менше за дітей.  Зазначають, оновлене приміщення перевищило будь-які сподівання.

І яке ж свято без сюрпризів. Сергій Лабазюк подарував закладу сучасний телевізор. Зазначає, така техніка дітям необхідна як для розваг, так і для навчання.

 

 

" " " "