ВІД РОЗГУБЛЕНОСТІ ДО НАДІЇ ТА ПЕРЕМОГИ

1280

Жіночі емоції війни. Так про свої роботи говорить художниця Віра Гординська. Мисткиня мешкає у містечку, що під Києвом. За 8 місяців великої війни жінка не залишала дім і на власні очі бачила весь жах, що приніс так званий “руській мір”. Віра каже, все що відчувала – відтворювала на папері і на полотнах.

Перша робота – щоденник у малюнках. Пані Віра фіксувала моменти життя після перших днів вторгнення. Найбільш емоційна сторінка пережиті емоції після новин про Бучу, що вразили увесь світ.

Щомісяця мисткиня відтворювала на полотнах те, чим жили українці. На кожному зображена жінка, яка переживає ту чи іншу емоцію. Одну з них, написана ще у серпні, художниця називає позитивною. Тоді ж Збройні сили України здійснювали успішний контрнаступ.

Загалом 16 робіт увійшли до виставки під назвою “230те лютого”. Серед них і картини художниці з Тернополя, Марії Владимир. Її твори теж про наболіле: про розбомблений рашистами Маріупольський театр і  про ядерний терор, який відбувається на Запорізькій АЕС.

Через масову ракетну атаку працівники музею перенесли відкриття виставки, Більше того, це ж відкриття ледь не зірвала повітрняна тривога.

" " " "