ВІДКЛЮЧЕННЯ БОРЖНИКІВ «ХМЕЛЬНИЦЬКВОДОКАНАЛУ»

138

Майже 11 тисяч гривень винен комунальному підприємству власник однієї з квартир на Панаса Мирного. Після тривалих попереджень працівники Водоканалу перекрили вихід до каналізаційного стояку. Спеціальний пристрій слюсарі підприємства застосовують до злісних неплатників більше 15 років.

До грудня 2023 року діяла заборона Кабміну на припинення житлово-комунальних послуг. Цим і скористались деякі абоненти – не плативши за послуги. Це перші відключення боржників у воєнний стан. У списки на відключення можна потрапити, якщо борг становить більше 1000 гривень. Абонентів відключили від каналізаційної системи

Повторне підключення абонента вартує 1210 гривень. Зробити це майстри зможуть після оплати боргу. За домовленості великі суми можуть розділити, аби платити частинами. Акт про відключення може чекати власника у дверях, адже часто на дзвінки абоненти не реагують.

Від часу великої війни борг водоканалу зріс на 23 мільйони гривень. У списках боржників, які не платять 3 і більше місяців – понад 12 тисяч абонентів.

Якщо господар, що не платить, пускає в оселю – боржникам перекривають воду. Якщо доступ до житла закритий – майстри закривають каналізаційний вихід у стояку. Перші листи попередження почали розносити власникам квартир ще 19 лютого.

" " " "