Міжнародний конкурс знавців української мови стартував.

1240

Стартував 18 конкурс знавців української мови. Цього року честь відкривати його припала саме хмельничанам. Традиційно конкурс розпочинається 9 листопада – в день української писемності та мови. За результатами 17-го міжнародного конкурсу, 14 переможців отримали президентські стипендії на навчання. І декілька десятків отримали грошові винагороди.

Віршем про мову учениця 11 класу відкриває міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. За попередні п’ять років дівчина здобула значні перемоги на обласному рівні, а от на останньому етапі дещо не дотягнула. Цього року прийматиме участь вже вшосте, для усіх бажаючих розповіла, на що потрібно звернути увагу.

Кожного року конкурс націлений на підняття  престижу української мови. Проводять його у вигляді естафетної палички, яку щороку передають до іншого міста. 18 рік конкурсу став для Хмельницького чимось особливим. Звісно, раніше тут відбувалися різноманітні етапи, але відкривати міжнародний конкурс доводиться вперше.

Конкурс знавців української мови проходить у чотири етапи. Талановитих мовників збирають від сільських шкіл до вищих навчальних закладів. За останні роки кількість бажаючих прийняти участь сягнуло до 5 мільйонів з понад 20 країн світу.  Організатори конкурсу постійно роблять акцент на масовості учасників. Це не олімпіада, яка обирає кращих з кращих, а можливість кожному проявити свої здібності.

 

" " " "