Міжрегіональних шахраї викрили на Хмельниччині

588

На Хмельниччині правоохоронці розкрили дії міжрегіональної групи шахраїв, які обманювали громадян України. Восьмеро осіб, що входили до цієї злочинної групи та здійснювали шахрайські дії, отримали підозри у 23 фактах протиправної діяльності. Дії зловмисників виявили правоохоронці Хмельниччини.

Операція проводилась спільно оперативниками та слідчими Хмельниччини з підтримкою УСБУ, департаменту кіберполіції, а також за допомогою поліцейських з Івано-Франківської області та Києва, оскільки саме в цих регіонах діяли злочинці.

Починаючи з 2022 року, злочинна група розміщувала оголошення на популярних інтернет-платформах, пропонуючи послуги щодо пригону та продажу агротехніки, автівок та комплектуючих із-за кордону. Вони виявляли довірливих клієнтів і обманювали їх, навіть укладали фіктивні договори купівлі, за якими клієнти перераховували значні кошти на рахунки фіктивних компаній. Згалом поліцейські задокументували 23 факти шахрайської діяльності зловмисників на суму понад 1 мільйон гривень.

Під час обшуків у фігурантів вилучено мобільні телефони, банківські картки, накопичувачі інформації, сім карт, печатки фіктивних підприємств, блокноти, документи тощо. Восьмеро фігурантів були оголошені підозрюваними у вчиненні шахрайських дій за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Шістьох з них вже обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Розслідування триває.

" " " "