Мобільний шпиталь у Славуті

852

У Славуті розгорнули мобільний шпиталь. Єдиний в Україні такий лікувальний пункт є на озброєнні служби надзвичайних ситуацій. Попередньо він розміщувався на Івано-Франківщині. А тепер приїхав у нашу область.

Госпіталь із 35 наметів. Саме так виглядає розгорнутий шпиталь у Славуті. Нещодавно він розміщувався у селищі Богородчани на Івано-Франківщині. Після повної дезінфекції його встановили на виконання рішення уряду поблизу Славутської лікарні. Ситуація у громаді із захворюваністю на ковід напружена, проте не критична, каже міський голова.

Встановили шпиталь за три дні. У 24 наметах розміщується госпітальна база на 120 ліжок, кожне з яких забезпечене кисневим концентратором. Є тут блок інтенсивної терапії та автономна система життєзабезпечення. Проте такі крайні заходи, сподіваються у громаді, не знадобляться.

Аби захворюваність не збільшувалась, у громаді закликають дотримуватись карантинних обмежень. Адже, окрім ліжкомісць, у разі стрибка госпіталізацій знадобиться і додатковий медперсонал. А лікарів у час пандемії бракує.

На місці роботи шпиталю уже розгорнутий оперативний штаб, який співпрацює з   обласною медичною службою.

 

 

" " " "