Могло все злетіти в повітря: у Хмельницькому рятувальники попередили велику біду

Полум'я вже лизало балон із метаном, отже, рвонути могло будь-якої хвилини

6796

У Хмельницькому вчора, 25 лютого, завдяки оперативності рятувальників, вдалося попередити велику біду. Вони всьтигли вчасно погасити пожежу, що могла стати причиною потужного вибуху, повідомляє прес-служба обласної ДСНС.

Учора о 16.33 на службу порятунку зателефонували з вулиці Чернишевського в обласному центрі. Там спалахнув автомобіль у приватному гаражі. Причому полум’я швидко розросталося, і вже встигло охопити не лише автівку, але й саме гаражне приміщення.

Примчавши на виклик, пожежники миттю оцінили ситуацію. Впритул до палаючого гаража розташований житловий будинок, отже вогонь міг легко перекинутися на дім.

Ситуацію ускладнював той факт, шо в палаючому гаражі залишився наповнений газовий балон із метаном. Отже, будь-якої миті газ міг рвонути і рознести весь гараж, а разом з ним  і будинок. Тому діяти треба було зважено та оперативно.

Рятувальникам все вдалося. Вони за лічені хвилини погасили пожежу в гаражі, вкотре довівши свій високий професіоналізм. Будинок був врятований. Гараж, звісно, потребує ремонту.

Ну, а машині “Нива”, з якої все і почалося, вже ніякий ремонт не допоможе. Але добре, що обійшлося хоч так. Причину загоряння автомобіля не називають.

" " " "