«Мокуліто» Оксани Стратійчук. У Хмельницькому відкрилася виставка київської художниці.

995

«Мокуліто» Оксани Стратійчук. У Хмельницькому обласному художньому музеї відкрилася персональна виставка київської художниці. Кілька десятків картин виконані у рідкісній техніці, яку було винайдено в Японії наприкінці ХХ століття. Замість полотна – фанера, що непритаманно нашій культурі образотворчого мистецтва. А ще це єдина можливість самовираження в країні вранішнього сонця.

Картини на фанері. У Хмельницькому вперше відкрилася персональна виставка Оксани Стратійчук.  «Мокуліто» – це і назва виставки, і техніка, у якій працює мисткиня. Завдяки олівцям, туші  та офортному станку створюються графічні шедеври.

В Україні така техніка мало розвинута. Відтак невідомо, чи ще бодай хтось працює у ній професійно. Кожна картина унікальна, адже повторити створений відбиток неможливо. Натхнення черпає із власної душі. Її цілком вкладає у свої роботи. Їх мисткиня малює з натури. Тому на картинах здебільшого зображені рослини, овочі та риби.

Опановувати техніку художниця  почала чотири роки тому. Раніше займалася офортом. Розповідає, він був найближчим для неї. Далі зацікавилася літографією, що подібно до мокуліто. І після одного з  майстер-класів вже більше нічим займатися не хоче.

Переглянути виставку «Мокуліто» можна впродовж м’ясця у художньому музеї.

" " " "