На Ярмолинеччині відзначали 80 років від дня створення місцевого лісового господарства .

1162

На Ярмолинеччині гучно святкували. Відзначали 80 років від дня створення місцевого лісового господарства, котре займає величезну територію – близько 20 тисяч гектарів. Працюють тутешні трудівники не лише над відтворенням та захистом лісів, а й займаються заготівлею та переробкою деревини, мисливським господарюванням. А ще з налагодили виробництво лісової продукції.

Пані Світлана – працівниця Сатанівського лісництва, розповідає про продукцію, котру виготовляють з усього, що є у тутешніх лісах. Товари представлені на святковій ярмарці, котру зорганізували до Дня відзначення 80-річчя від створення Ярмолинецького лісового господарства. Охочі до якісної та екологічно чистої продукції мали можливість придбати те, що припало до смаку. Реалізують і дбайливо зібрані цілющі трави.

Тутешні лісівники вправні господарі. У працівників є впевненість у завтрашньому дні. Саме у ювілейний день родини чотирьох вартових лісу отримали ключі від омріяного житла. Будинок побудували для трударів місцевого лісгоспу.

Віталій Лісовий нині очолює обласну організацію профспілки працівників лісового господарства. Ще будучи керівником обласного управління спільно з колегами розпочинав роботу з будівництва відомчого житла для працівників лісгоспу.

Основними напрямками діяльності лісових господарств області є відтворення лісів, підвищення їх продуктивності, створення зелених насаджень, захист дерев від шкідників та хвороб. Працюють лісівники над заготівлею та переробкою деревини, займаються мисливським господарюванням.  Одним із важливих аспектів для очільників лісництва області є соціальна турбота про своїх працівників. А коли робота кипить, то і стратегічні завдання втілюються в життя.

На гучному святкуванні 80-річчя Ярмолинецького лісового господарства закладено парк, відкрили також Музей лісівничої слави. Під час урочистостей були нагороджені ветерани лісового господарства та фахівці підприємства. Крім того відзначили і очільника Ярмолинецького лісгоспу Івана Кирилюка, а колектив нагороджено почесною грамотою Державного агенства лісових ресурсів України. До слова, тутешні працівники щороку відтворюють ліси на площах понад 100 гектарів, не забувають і популяризувати власну професію серед молоді.

" " " "