Морози наступають – що робити аби не змерзнути

719

Нарешті сніг і мороз. Попри те, що на календарі фактично середина січня, справжня зима до Хмельниччини завітала тільки нині. Синоптики попереджають на вихідних вночі в області стовпчики термометрів можуть опуститися і до мінус 20-ти градусів за Цельсієм. Морози протримаються близько тижня.

Ось так весело просто в середмісті Хмельницького поблизу центрального універмагу пані Світлана разом із синами насолоджуються справжньою зимою. Кажуть, на дворі гуляють вже із самісінького ранку. Аби не змерзнути – добряче одягнулися.

Тим часом комунальники мають свій рецепт тепла. Кажуть, краща грілка – то мітла.

Ну і як не змерзнути добре – знають молоді мами. Кажуть, дитина – то краща грілка.

Звісно, в коротких спідницях та з відкритими щиколотками на двір – зась. Бо наслідки можуть бути дуже неприємні.

Аби уникнути усіх цих неприємностей, варто згадати принципи багатошаровості в одязі, кажуть медики.

А ще медики наголошують, аби краще пережити зимові морози варто не лишень тепліше одягатися, а й змінити харчування. Рекомендація одна – додати до раціону більше жирів, білків і вуглеводів. Однак, теж в міру. Словом, якщо захотілося чогось солоденького – не відмовляйте собі в задоволенні.

Ба більше, медики запевняють – нинішні морози мають зменшити темпи захворюваності на сезонні ГРВІ і, навіть, на ковід. Мовляв, віруси не люблять низьких температур.  Тим часом синоптики прогнозують – на вихідних в області стовпчики термометру можуть опуститися подекуди до мінус 20-ти. А справжня зима пануватиме щонайменше до середини наступного тижня.

" " " "