Мовний форум у Шепетівці.

877

Популяризувати рідне. У Шепетівці відбувся громадський форум, на нього завітала інтелігенція та громадськість. Тема одна – підтримати мовну культуру та книговидання. За результатами зібрання ухвалили і відповідну резолюцію.

Національне надбання потребує підтримки держави. Про це говорили учасники  Шепетівського громадського форуму. Понад сотня учасників завітали на зібрання, аби обговорити проблеми сучасного суспільства. Серед основних – відсутність зацікавленості у читанні.

Як кажуть громадські діячі, споконвіку українці відстоювали  право на свою мову та культуру. Історія продовжується і в наші часи.

Сьогодні значна частина молоді використовує російську  у повсякденному житті.  Навчальні закладі навчають студентів та учнів  мовою агресора.

Потреба створення дієвої мовної програми на рівні держави зумовлена  подіями на сході країни. Навіть з перемогою наших захисників  існує проблема виникнення мовного конфлікту повторно.

На основі виступів учасники на Шепетівському міському форумі  ухвалили резолюцію. Зокрема, у ній йдеться про необхідність підтримки українських книговидавців та пропаганду української у школах та вишах.

" " " "