На 806 більше: хмельницькі роботодавці активніше реєструють своїх працівників

1082

Хмельницькі роботодавці активно взялись за реєстрацію своїх працівників. Від початку року вони офіційно оформили стосунки з вісімсот шістьма особами. Відповідно побільшало і сумлінних роботодавців – таких у 2018-му додалось сто шістдесят сім. Це – лише перші результати перевірок міського управління праці та соціального захисту населення. Вони стартували одразу після зняття мораторію на перевірку бізнесу, а в активну фазу вступили у червні.

У Хмельницькому всерйоз взялися за тіньову зайнятість. Від початку червня в обласному центрі стартували перевірки бізнесу. Лише за два місяці інспектори праці  відвідали 120 роботодавців.

Порушень трудового законодавства інспектори виявляють чимало. Нещодавно, до прикладу, зловили місцевого підприємця на тому, що 20-ти оформленим працівникам він не індексував зарплату. А це – 37 тисяч гривень штрафу за кожного. Роботодавцю дали шанс виправитись, втім сплатити до бюджету йому все таки доведеться.

Наразі перевірки тривають. Завдяки і штрафам, і роз’яснювальній роботі від початку року в місті офіційно оформили вісімсот шість працівників. Відповідно побільшало і сумлінних роботодавців – таких у 2018-му додалось сто шістдесят сім.

" " " "