На боржників аліментів чекають нові санкції

1555

«Чужих дітей не буває»….Частина друга…. Це – не сіквел якоїсь мелодрами, а умовна назва пакету законів, що захищає права дітей на аліменти. Перша частина запрацювала на початку року. Вона дала змогу виконавчій службі застосовувати нові інструменти впливу на боржників: забороняти виїзд закордон, керувати автомобілем, користуватися зброєю і полювати. За тиждень на боржників чекає неприємний сюрприз: до суми боргу додаватиметься пеня. Та це тільки  квіточки…

Сто два мільйони гривень за вісім місяців вдалося стягнути Виконавчій службі Хмельниччини із боржників аліментів. З них вісім мільйонів – заслуга І-го відділу Дежвиконслужби у м. Хмельницькому. ЇЇ керівник – Дмитро Боднарчук переконує – це наслідок роботи законів під умовною назвою «Чужих дітей не буває».

Держвиконавець переконаний, друга частина пакету законів «Чужих дітей не буває», котра запрацює за менш ніж десять днів – покращить сплату аліментів.

Йдеться про такі новації. Перш все зростає сума мінімального утримання дитини. До шести років – тисяча п’ятсот п’ятдесят дев’ять гривень, до вісімнадцяти – тисяча дев’ятсот сорок чотири. Починає працювати система штрафів за несплату аліментів.

Тобто безпосередньо дитині. Виконавці кажуть, аби гроші отримати попрацюють добряче.

За рішенням суду можуть арештувати усе майно боржника, а йому заборонити займати державні посади.

 

" " " "