На будь-який смак, на будь-який колір… Купальник бікіні святкує день народження

1385

На будь-який смак, на будь-який колір… Купальник бікіні святкує день народження. Сімдесят один рік тому купальний костюм, що складався із двох розділених частин: бюстгальтера й плавків вперше показали на подіумі. Зголосилася на такий епатажний вчинок стриптизерка Мішелін Бернардіні – єдина з-поміж усіх моделей того часу. А от назву такий наряд дістав від атолу у Тихому океані.

Із цим вибухом атомної бомби у Тихому океані порівняли презентацію нового купальника у 1946-му. Купальний костюм отримав назву від найменування атолу Бікіні, де американці проводили випробування цієї зброї. Так, як вона масово вражала людей, так – і купальник Луї Реарда підривав мозок тогочасного суспільства.

Єдина модель, котра погодилася продемонструвати це відверте вбрання – Мішелін Бернардіні, за кілька місяців отримала 50 тисяч пропозицій заміжжя. Практично, розділивши купальний костюм на дві окремі частини: бюстгальтер та плавки, Луї Реард здійснив справжню революцію у людському світогляді. Та одразу таким відвертим купальник не був – об’єми тканини зменшувалися із часом.

Спочатку ці купальники виготовляли переважно із натуральних тканин, та з виникненням стрейчевих тканин, для їхнього пошиття почали використовувати біфлекс, лайкру, нейлон та інші. Нині купальник – обов’язковий предмет гардеробу кожної жінки, тому й модельєри щороку намагаються зробити бікіні якомога стильнішим.

Крім того додають мереживо, шнурки та китиці – на будь-який смак, на будь-який колір…

 

" " " "