На двохколісному та з друзями. В обласному центрі близько 1000 велосипедистів долучилися до традиційного велозаїзду

633

Від малого до старого на двохколісних друзях. Цими вихідними у Хмельницькому відбувся 12-тий велопробіг. Його маршрут стартував на майданчику біля кінотеатру Шевченка та пройшов центральними вулицями міста. Мета акції – пропаганда здорового, активного способу життя та екологічна альтернатива автомобілю. Учасники Велодня також виступили за безпеку та взаємоповагу на дорогах, створення велодоріжок та велопарковок у громадських місцях.

Сім’ями, родинами та навіть робочими колективами на двохколісних. Саме так пройшов 12-тий велопробіг у Хмельницькому. Щороку велопарад збирає все більше прихильників екологічного транспорту з метою пропаганди здорового та активного способу життя. Цьогорічна акція зібрала навіть велосипедистів з області. Діана та Артем для участі в марафоні подолали понад пів сотні кіломентрів. У  майбутньому планують провести такий захід й у Красилові.

Діана додає, велосипедом користується мало не щодня, проте, каже, у Красилові люди соромляться долучатися до схожих заходів.

А пані Марія разом із своєю сім’єю до такого заходу долучилася вперше. Каже, має певний страх, але проїхати планує усю дистанцію.

Як зазначають організатори, цього року вдалося залучити велику кількість спонсорів, що дало змогу провести захід на вищому рівні. А щоб заїзд для традиційних відвідувачів велодня трішки урізноманітнити, вирішили змінити маршрут велопробігу.

Колоні велолюбителів потрібно було проїхати шлях у понад вісім кілометрів. Стартувала вона традиційно від майданчика біля кінотеатру Шевченка. Незважаючи на подолані кілометри та спеку, ентузіазму на фініші учасникам заїзду не бракувало.

Після закінчення заїзду на усіх бажаючих чекали розіграші призів, лотерея, а для малечі патрульна поліція організували конкурси з правилами дорожнього руху. Хмельницький міський голова також крутив педалі. Після подолання дистанції розповів, що вдалося зробити для велоінфраструктури міста за останній рік.

Як зазначає мер, за наявності цієї гілки сполучення, можна буде від вулиці Трудової до “Олімпійської” на Гречанах їхати без перешкод по велодоріжці.

Програма розвитку велоінфраструктури включає встановлення ще понад 1000 велопарковок по всьому місту. Загалом чиновник пообіцяв, буде робити все, аби кататися на двохколісному було не лише в тренді, а й зручно та безпечно для усіх.

 

" " " "