На Хмельниччині брак питної води.

998

Урочистості до дня конституції та вирішення проблем із водопостачанням області. Під час засідання колегії Хмельницької обласної державної адміністрації більше десяток жінок краю отримали звання матерів-героїнь. А першим та головним питання порядку денного стало виконання програми «Питна вода Хмельниччини».

Спершу нагороди – потім робота. В переддень Дня конституції обласні чиновники привітали жінок, які покращують демографічну ситуацію на Хмельниччині. Вони отримали статус  матерів-героїнь.

З 2008-го по поточний рік в області діє програма із забезпечення населення  питною водою. Вона розрахована на три етапи. Та з її виконанням виникли проблеми, в основному через нестачу фінансування. Найкраща ситуація із подачею централізованої питної води є в містах. В селах усе гірше.

Обласна влада ж закликає керівництво ЖКГ не оперувати сухими цифрами, а зайнятися конкретною роботою.

Ситуація непроста не тільки із кількістю, а й з якістю води. Подекуди вона навіть попри очистку доходить до споживачів брудною.

Але є і позитивні приклади роботи комунальників та територіальних  громад. За два минулих роки на території Волочиського району замінили та проклали водопроводів на суму більше двадцяти шести  мільйонів гривень.

" " " "