На Хмельниччині дітей із Донеччини знайомили з місцевими традиціями.

1109

На Хмельниччині дітей із Донеччини знайомили з місцевими традиціями. 55 школярів з Волновахи святкували Великдень у родинах Дунаєвецької та Новоушицької  громад. Для них підготували багато екскурсій та розваг. До слова, усі охочі прийняти у себе маленьких вихідців з Донбасу зголошувалися самі.

Вадим Галуза навчається у Діанівській школі, що неподалік міста Волноваха на Донеччині. Разом із однолітками, напередодні Великодніх свят школяр приїхав на Хмельниччину. Тут він відсвяткував Воскресіння Господнє. Каже, батьки відпускали в подорож без хвилювання, адже на західній Україні у святкові дні юнак вже втретє.

Вадим один із 55-ти школярів з Донбасу, котрі святкували Великдень на Хмельниччині. Сюди, в рамках акції «Схід і Захід разом», юні мешканці Донеччини приїздять вдруге. Організатори кажуть – діти – це прекрасні дипломати, котрі поєднують країну. Для школярів підготували безліч розваг на свята. У Хмельницькому школярів з Волновахи зустрічали їхні однолітки, відвідали гості Кам’янець-Подільський. Великодні свята малеча провела у родинах Дунаєвецької та Новоушицької громад.

Гарна нагода знайти нових товаришів – до зустрічі з однолітками зі Сходу учні гімназії номер один готувалися самотужки.

У Хмельницькому діти встигли не лише познайомитися з однолітками, а й побувати на екскурсії у обласній адміністрації, та відвідати місцевий музей фотомистецтва.

Діти, котрі приїхали святкувати Великдень на Поділля отримали не лише подарунки та гарно провели час. Їм подарували атмосферу справжнього світлого свята, яким і повинно бути Воскресіння Христове.

Детальніше про Великодні свята школярів із Донеччини дивіться у нашому спецрепортажі.

 

 

 

 

" " " "