Відкриття вело- та мотосезону у Хмельницькому. Підсумки тижня .

1037

Здоров’я та міць, шум  двигунів та рух педалей. Одразу два сезони катання цього тижня відкрили у Хмельницькому – вело та мото. І обидва  стартували у парку Чекмана. Велосипедисти  проїхали більше ніж 7 кілометрів вулицями міста та завершили мандрівку дружнім пікніком. А от байкери показовими виступами не обмежились  – катали малечу та частували охочих кулешем. А ще запрошували усіх долучитися до благодійної акції.

Хмельничанка Тетяна  вперше цього року дістала велосипед з гаража, щоб взяти участь у велопробігу. Дівчина розповідає, двоколісний придбала лише кілька місяців тому. Її втомили задушливі маршрутки, а від такого хобі – суцільні переваги.

 Дівчина додає, з кожним роком її друзі все більше надають перевагу велосипедам. Тому, без перебільшення, вважає це новою еко-модою.

Підтримати любителів приїхали і професіонали. Андрій разом з друзями займається екстремальним катанням на велосипедах. Свою пристрасть називає невід’ємною частиною здорового способу життя.

Вкотре усіх поціновувачів активного відпочинку збирає ГО «Критична маса». Цьогоріч вони продумали маршрут відкриття велозабігу до дрібниць.Спочатку понад сім кілометрів їзди на двоколісних вулицями міста, згодом – дружній пікнік. Посприяло масовому збору любителів здорового способу життя і перше весняне тепло.

А от ті, хто любить їздити гучно – збирались у центрі парку Чекмана. Цього дня тут стартувало одразу два сезони для катання.

Розмаїття байків  в одному місці, дим та запах паленої гуми. Це не  виставка двоколісних, а гучне відкриття мотосезону. Цьогоріч  на  подію приїхали  не лише кермувальники зі всієї області, а й гості з інших міст.

Про те, що байкери гуртуються саме тут – чути здаля. Тут і шум двигунів, і рокова музика, і частування кулешем.  В рамках святкування  кермувальники показували майстер-класи та змагалися у конкурсі раритетних мотоциклів. Тюнінг деяких моделей  вимірюється  десятками тисяч умовних одиниць. Власники «залізних коней» не приховують – для них це не просто хобі, а стиль життя.

Райдери залюбки катали малечу та запрошували усіх долучитися до збору коштів для хворих діток. Таку акцію, кажуть, проводять не перший рік.

Після обіду байкери проїхали мотоколоною вулицями міста. Закриття сезону запланували на жовтень – пообіцяли , воно буде не менш видовищним.

 

 

" " " "