Великодній ярмарок . Підсумки тижня .

884

Святкові фотозони, авторські іграшки, дизайнерські прикраси, крафтові сири, пряний шашлик і п’янкий глінтвейн – усе це можна зустріти в одному місці. У Хмельницькому на Проскурівськиій вже другий тиждень працює Великодній ярмарок.   Містечко створили на кшталт Різдвяного ярмарку, хіба що замість ялинки прикрасили велетенськими писанками.  Ми вже розповідали про старт містечка. Тепер наші журналісти дізнатися, чи насправді ця весняна забава така ж атмосферна як і зимова.

Понад два десятки яток з сувенірами, традиційним одягом і смаколиками розмістилися у середмісті. Крамарі кажуть, товар унікальний і ручної роботи. Тематика – Великодня. Середня вартість авторської іграшки 35 гривень.

Окрім традиційних великодніх сувенірів, крамарі пропонують ексклюзивні прикраси і декор для інтер’єрів. До прикладу, Катерина з Чернівців, вже вдруге на Хмельницькому ярмарку. Розповідає, свій «хендмей» створюють зі старих вінілових платівок. Вартість від 30 гривень.

А для гурманів на Ярмарку продають крафтові сири з овечого молока, причому місцевого Подільського виробництва. Смаколик не дешевий  – від 60 гривень за 100грам, однак виробник запевняє, не гірший за елітні французькі сири.

А для любителів традиційних страв – шашлик! Щоправда, мангальники кажуть, у будні людей мало, купують не охоче, однак на вихідних не встигають смажити.  Правлять по 50-ть гривень за 100 грам.

А ще є і постійні продавці. Олександр з Тернополя теж вже в друге на Хмельницькому ярмарку готує вуличну їжу. Каже, Різдвяний запам’ятався атмосферою і заробітком, тому приїхали знову.

Гості  Великоднього ярмарку  активно закупаються і порівнюють атмосферу з Різдвяним.  Кажуть, локацій трохи менше, однак ціни доступні.

Організатори Великоднього ярмарку кажуть, на створення весняного містечка їх надихнув успіх Різдвяного ярмарку.  До слова, від організації зимового у міську казну надійшло близько 100 тисяч гривень. Чиновники кажуть, попіклувалися не лише про святковість об’єкту, а про безпеку і охорону.

Працюватиме  Великодній ярмарок до 12 травня. На цей час для гостей містечка запланована безліч тематичних майстер-класів і концентрів, найяскравішим з яких має стати «Арт-мажор-шоу».

 

" " " "