На Хмельниччині невтішна ситуація із виплатою заборгованості із заробітної плати.

1075

Заборгованість по виплаті заробітної плати на Хмельниччині становить 17-ть мільйонів гривень. Це питання стало чи не головним під час засідання колегії Хмельницької обласної державної адміністрації. Непроста ситуація і з підвищенням рівня зарплати, наразі показник області є далеким від ідеального.

Шосте місце по Україні – таким є показних Хмельницької області за рівнем заборгованості по виплаті заробітної плати. Тільки за один місяць борг зріс з п’яти до сімнадцяти мільйонів гривень. Найбільше до цієї цифри додала Шепетівська районна лікарня.

Невтішна ситуація і зі зростанням середньої заробітної плати. За кілька місяців наш край скотився на декілька позицій в загальнонаціональному рейтингу.

В адміністрації стурбовані цифрами офіційних заробітних плат, зокрема –  у працівників сільськогосподарської галузі. В одних районах вона сягає близько тридцяти тисяч гривень, в інших менше, ніж десять за одну і ту ж виконану роботу. Чиновники кажуть, таким чином підприємці йдуть на хитрощі із податковою системою.

Через це управління праці буде проводити роз’яснювальні роботи та своєрідні перевірки діяльності підприємств, де зафіксована найменша цифра заробітної плати.

" " " "