Хто краще співає серед учнів ПТУ?

1411

Учні профтехучилищ боролись за звання кращого співака. Традиційно наприкінці листопада у Хмельницькому відбувся конкурс української патріотичної пісні «Співоче Поділля». 23 учасника змагались у двох номінаціях – «солісти» та «малі вокальні форми». В журі кажуть, з кожним роком визначати переможців стає все важче – адже росте не лише кількість учасників, а й їх вокальна майстерність.

Конкурс патріотичної пісні «Співоче Поділля» в краї – не новий. Із року в рік учні профтехосвітніх закладів краю з’їжджаються до обласного центру, аби поборотись за першість у співі. Відзначити кращого співака – одна із цілей фестивалю. Хоча, кажуть організатори, його проводять із більш глобальною метою.

16-річний Олександр вокал вподобав нещодавно. Хлопець лише рік на професійній сцені. Каже, за те, що сьогодні тут – завдячує викладачеві.

А, от, Андріана велику сцену підкорює не вперше. Дівчина із дитинства навчалась в музичній школі. Пісню, котру привезла на фестиваль виконувала неодноразово.

Андріана не приховує, щиро сподівається на успіх. Власне як і решта учасників фестивалю. Діана та Дмитро співають у дуеті. Кажуть, для того, аби  вийти на професійну сцену, довелося серйозно попрацювати.

До речі, оцінюють спів на конкурсі не аматори, а  професійне журі. Викладач хмельницького музичного коледжу Віктор Супрунов з року в рік відстежує ріст професійності серед конкурсантів. Каже, вони щороку – різні, а ,от, критерії визначення кращих із кращих – незмінні.

Віктор Іванович зізнається, розставляти конкурсантів по місцях завжди – доволі важко. Адже, усі вони – достойні – і співаки, і патріоти, і люди.

" " " "