Купуй хмельницьке!

2179

Подвійна вигода – піар місцевого виробника і зменшення споживання поліетилену у побуті  –    1-го грудня у торговельних мережах Хмельницького стартує акція «Купуй хмельницьке!» Кожен покупець , який «розкошелиться» на 300 гривень, отримає у подарунок еко-торбу багаторазового використання із логотипом акції. Організатором заходу стала Хмельницька міська рада. Там розраховують, що подібна кампанія дозволить «упіймати одразу двох зайців».

Купуй хмельницьке – бережи довкілля. З першого грудня хмельничан агітуватимуть купувати товари місцевого виробника.  У міській раді кажуть, брати участь у акції погодилися одні із найбільших супермаркетів і торгових мереж Хмельницького.

А от домовитися про співпрацю із місцевими швейними підприємствами не вдалося, принаймні, щодо виготовлення самої еко-торби. Кажуть, ціни у нас «кусючі» навіть для Хмельницької міської ради.

Вартість однієї торби трохи більше ніж 14 гривень. Їх вже нашили необхідних 3тисячі штук.

Міському бюджету акція обійдеться у 60 тисяч гривень. Чиновники запевняють, проект окупиться за рахунок ефекту.

За підрахунками підприємців і чиновників саме 300 гривень – сума середнього чеку.  В одній з найбільших мереж Хмельницького кажуть, ідея сподобалася, бо  очікують на відповідний економічний ефект .

Торговельній мережі не байдужа і ідея екологічності.

У Хмельницькій міській раді кажуть, після нанесення лого, еко-торби одразу надійдуть у магазини.  Усього на території обласного центру діє близько 150 оригінальних виробників харчової і текстильної продукції. А від ефективної і прибуткової роботи місцевих брендів напряму залежать і надходження до бюджету Хмельницького.

" " " "