ОТГ Хмельниччини отримають безоплатну правову допомогу

1157

Безоплатна правова допомога – доступна кожному. П’ять громад області, юстиція Хмельниччини, а також Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги підписали меморандум про співпрацю. Документ передбачає посилення правової спроможності Жванецької, Староушицької, Гвардійської, Вовковинецької та Старосинявської ОТГ. Окрім цього, у громадах створять незалежних провайдерів як гарантів отримання безоплатної правової допомоги.

Безоплатна правова допомога дібралася і до об’єднаних територіальних громад, а особливо тих, що віддалені від райцентрів. Так, п’ять ОТГ області, юстиція Хмельниччини, а також Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги підписали меморандум про співпрацю.

Меморандум про співпрацю передбачає надання безоплатної правової допомоги жителям Жванецької, Староушицької, Гвардійської, Вовковинецької та Старосинявської ОТГ. Разом з тим, у цих громадах створять незалежних провайдерів, тобто установи, які допомагатимуть отримати таку допомогу.

Однією з перших громад, які підписали меморандум, стала Жванецької ОТГ. Такий документ і така співпраця, переконані у громаді, саме на часі.

Безоплатної правової допомоги потребують і у Староушицькій ОТГ. Громада трішки віддалена від райцентру, а відтак не завжди її жителі мають змогу отримати безкоштовну правову консультацію.

Меморандум про співпрацю підписала і Вовковинецька ОТГ. Це, переконані у громаді, важливий крок не тільки для розвитку ОТГ, а й для країни у цілому.

Тож поки що безоплатна правова допомога стала доступнішою для жителів п’яти громад. У перспективі меморандуми про співпрацю підпишуть усі ОТГ Хмельниччини. Відповідно безкоштовну консультацію зможе отримати кожен житель області.

" " " "