На Хмельниччині стало на дві ОТГ більше

904

Плюс  дві територіальні  громади на Хмельниччині та на сорок ОТГ більше в Україні. В неділю, двадцять дев’ятого квітня, у більшості регіонів держави відбулися вибори  голів та депутатів до об’єднаних територіальних громад. На території нашої області їх стало сорок одна.

Було 665-ть, стало 705-ть. 29-го квітня у сімнадцяти областях України відбулися перші  вибори голів об’єднаних територіальних громад та депутатського корпусу раніше сформованих ОТГ. Продовження реформи децентралізації не оминуло і  Хмельниччину. В неділю в області виборами було охоплено одразу два райони – Білогірський та Хмельницький. Щодо останнього, то тут сформовано Шаровецьківську громаду. Одразу після відкриття дільниць о восьмій годині ранку  серед бажаючих відати свій голос вже сформувалися черги.

Загалом вибори до Шаровецьківської ОТГ проходили у чотирьох прилеглих селах. Ті, хто прийшов голосувати, кажуть, чекають від об’єднання тільки позитивних зрушень. Адже досвід вже існуючих ОТГ  показує – населені пункти  розвиваються.

Зараз в Хмельницькому районі налічуються шість об’єднань, проте залишається ще кілька сіл, де цей процес не відбувся. Та, реформа децентралізації вже показала – за об’єднанням майбутнє.

Загалом під час волевиявлення  явних порушень виборчого законодавства зафіксовано не було. Декілька людей приходили на дільниці без документів, тому їх повертали до дому.

Бабуся додає, голосувати буде за краще майбутнє для своїх дітей та онуків.

Попри те, що велика кількість людей зараз працює  за кордоном, проголосували майже 65 % виборців.

Врешті громада обрала керманичом ОТГ діючого  сільського голову села Шаровечка Болеслава Бондаря. Новообраний очільник обіцяє першочергово працювати над поліпшенням доріг, вуличного освітлення та водогонів, усіх чотирьох селах.

 

" " " "