На Хмельниччині з’явилися труками . Підсумки тижня .

1011

Безкарності – край! З початку цього тижня на Хмельниччині з’явилися труками. Це – сертифіковані прилади, що вимірюють швидкість руху авто. Наразі, місцевим патрульним передали три радари. Вони фіксуватимуть швидкісний режим на трасі М 12 «Стрий – Знам’янка». Один пост правоохоронців стоятиме у напрямку Вінниці, поблизу села Головчинці, ще два – у напрямку Тернополя, неподалік села Гвардійське. Саме в останній точці і розпочалося поліцейське полювання на «льотчиків».

Порушникам – бій! Хмельницькі патрульні увійшли у третю хвилю отримання трукамів. Це – сертифіковані прилади, що вимірюють швидкість руху авто. Наразі, місцевим патрульним передали три радари.

Саме кілометри автодороги «Стрий – Знам’янка», кажуть патрульні, офіційний Київ вибрав не просто так. Це – місця, де насправді трапляється чимала кількість автопригод, левова частка з яких – через перевищення швидкості.

Фіксуватимуть швидкісний режим винятково на трасі М 12. Місця, де стоятимуть, кажуть копи, будуть стаціонарними. Тобто водії стовідсотково знатимуть, де поліцейські полюватимуть на «льотчиків».

Прилади, які отримали хмельницькі копи, – точні. Максимальна похибка становить «плюс-мінус» 2-3 кілометри. Бачать труками приблизно за 900 метрів. При цьому, використовувати їх при -10 та +40 не рекомендується.

На відміну від колишніх радарів, кажуть копи, американські труками мають ряд переваг. Перше і найважливіше, – відеофіксація. А ще відтепер за перевищення швидкості штраф платитиме реальний порушник, а не випадковий водій.

Попри чутки та різну інформацію, прилади, що передали хмельницьким патрульним та й загалом усі труками, що використовують в Україні, – сертифіковані. Це означає, що їх використання – законне.

Покарання за їзду «з вітерцем», до слова, – не космічне. Порушник може обійтися або письмовим попередженням, або заплатити від двох з половиною до п’яти сотень штрафу.

Першим «льотчиком», котрого впіймали патрульні, став водій ось цього Хюндая. Там, де максимум дозволено 90-о кілометрів за годину, він їхав понад 120-ть.

Другим «щасливчиком», котрого покарали за перевищення швидкості, став ось цей білий Фольцваген. Його водій, як і водій Хюндая, заплатять по 255-ть гривень штрафу.

В Україні ж відколи почали використовувати труками, таких порушень – майже 45 тисяч. На Хмельниччині за перший тиждень роботи – понад півсотні. В області без пильного ока приладів поки що залишається траса Н 03 «Житомир – Чернівці», втім, у перспективі, лазерні радари з’являться і там.

" " " "