На Хмельниччині батько убив рідного сина: що сказав душогуб на суді

Маленький онук убивці втратив батька в день свого народження

5083

На Хмельниччині, в Ярмолинецькому районному суді розглядали справу про нанесення тяжких тілесних ушкоджень, внаслідок яких настала смерть людини. Йдеться про дикий випадок, що стався в листопаді минулого року у селі Коритна Ярмолинецького району, розповідає медіа-ресурс “Є”.

Того дня родина святкувала день народження онука, якому виповнився рік. Після застілля, коли всі порозходились, батько із сином ще трохи почаркувалися за столом. Згодом пішов спати і син. Мати намагалася вкласти і батька, але 42-річний “дідусь” не вгавав: хотів продовження “банкету”. Він вискочив надвір, схопив дерев’яну палицю та заходився нею трощити посуд на столі.

Читайте також: Пиятика перейшла у бійку, а бійка скінчилася смертю: трагедія в Ізяславському районі

Почувши шум, син вискочив зі своєї кімнати, аби вгамувати сп’янілого батька. Але той вчинив опір. Чоловік щосили вдарив сина палицею по голові. Мати з невісткою зчинили крик і розняли чоловіків, відправивши обох спати. Проте на ранок син уже був непритомний. Рідні терміново викликали швидку. Молодого чоловіка доправили в реанімацію районної лікарні. Невдовзі, намагаючись врятувати йому життя, перевезли в  обласну. Там йому терміново зробили операцію. Але й обласні медики уже нічим не змогли йому зарадити.  Від тяжкої травми молодий чоловік помер.

Читайте також: Трагедія на Хмельниччині: пенсіонер застрелив свого приятеля

На суді убивця-батько плутався у показах. Спочатку частково визнав свою вину. Сказав, що справді бив сина, та не мав на меті позбавити його життя. А згодом він взагалі відрікся від попередньої версії, заявивши, що взагалі у нього бійки з сином не було.

Однак факти – річ невблаганна. Його засудили до 8 років позбавлення волі. Крім того, дружина вбивці, яка також, як і він, втратила сина, вимагала стягнути з душогуба ще 500 тисяч гривень за спричинені моральні страждання. Проте суд оцінив завдані моральні збитки у 200 тисяч.

Рішення ще не набрало законної сили, і його можна оскаржити.

" " " "