Життя без кольору. На Хмельниччині стартував “Місячник людей з вадами зору”

859

На Хмельниччині стартував “Місячник незрячих”. Його приурочили до Всесвітнього Дня Білої Тростини. Протягом 30 днів у різних куточках області відбудуться заходи, які покликані привернути увагу до людей з вадами зору. Офіційно в обласній організації Українського товариства сліпих перебуває 1600 осіб. Насправді людей з вадами зору набагато більше, – кажуть в організації.

Хмельничанин Валерій Круліковський має вади зору. Каже, найчастіше перепони відчуває у транспорті і сфері торгівлі.

Людмила Риголь виконує звичний для неї танець, але із повязкою на очах. Зізнається, без допомоги парнера не впоралася б.

Часто без стороньої допомоги людям з вадами зору не обійтися. Як і без цих предметів – прилад для письма за шрифтом Брайля, індикатор рівня рідини, нитковсиляч і спеціальні голки.

У обласній організації Українського товариства сліпих перебуває 1600 осіб. З них три сотні людей тотально незрячі. Насправді, людей з вадами зору набагато більше.

Протягом місяця в області триватимуть акції, покликані привернути увагу суспільства до людей з вадами зору. Під час них можна допомогти УТОСУ як фінансово, так і добрим словом.

" " " "