На Хмельниччині браконьєр хотів підкупити слідчого: грошей не жалів

Горе-мисливець хотів відкупитися від кримінальної статті за убитого лося

1250

У Славуті затримано під час передачі хабара чоловіка, який проходив підозрюваним у кримінальній справі, повідомляє сектор комунікації поліції Хмельницької області.

Йдеться про вбивство червонокнижного лося під час полювання на території Славутського держлісгоспу. Цей випадок стався 30 листопада минулого року. До лісництва приїхала група мисливців, які мали ліцензію на відстріл козулі. Однак замість того, аби полювати на козулю, вони підстрелили лося – тварину, що занесена до Червоної книги України.

Читайте також: На Хмельниччині вночі під час затримання зловмисника одержав травми офіцер поліції

Поліція відкрила кримінальне провадження за цим фактом та швидко вирахувала винуватців. Один із них і запропонував слідчому хабар, аби той зняв із нього кримінальне обвинувачення. За таку “послугу” він запропонував слідчому 50 тисяч гривень винагороди. От саме під час передачі грошей його й “пов’язали”.

Чоловік приніс слідчому  19 842 гривні та 2300 доларів США. Гроші вилучили, а на браконьєра відкрили ще одне кримінальне провадження – цього разу за ч.3 статті 369 ККУ  (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкції цієї статті передбачають від 4 до 8 років позбавлення волі.

" " " "