На Хмельниччині чоловік незаконно виловив понад дві сотні раків

Суд нагадав браконьєру, "де раки зимують", і призначив йому покарання

2713

Житель Хмельниччини  “погорів” на незаконному вилові  раків та одержав за це покарання. Нетішинський міський суд визнав його вину. Втім, визнав свою провину також і сам ловець раків. Через це суд визнав можливим обмежити його покарання штрафом і конфіскацією знаряддя лову, інформує прес-служба обласного апеляційного суду.

21-річного жителя Нетішина впіймали на правопорушенні ще 16 серпня цього року.  Це якраз був період другої линьки членистоногих,  під час якого законом заборонено їх вилов. Однак  це не зупинило парубка, і він виловив цілу гору бідолашних раків у каналі, що з’єднує річку Горинь із озером Стариця-1 у Нетішині. Правоохоронці, що “вполювали” браконьєра, нарахували 216 впійманих особин.

Читайте також: Браконьєри продовжують свої незаконні промисли

Браконьєр повністю визнав свою провину, про що було затверджено угоду між ним та прокурором. Отже, суд призначив йому до сплати 1700 гривень штрафу та ще конфіскував у винуватця гідрокостюм. Конфіскували також у нього і виловлених раків. Членистоногих направили у Старокривинський будинок-інтернат. Очевидно, там вони і “зимуватимуть”.

" " " "